Opskrift

Gryderet med jordskokker

Blendeopskrift på vegetarisk (eller vegansk) gryderet med jordskokker.

Giver en portion på 500 g.

Dette blend er fyldt med sunde fibre (som er den bedste foder til de gode tarmbakterier) og er derfor for dem, der er vant til fibre og ikke har problemer med at komme af med tarmluft. Vi reagerer forskelligt bl.a. alt efter hvor mange fibre, vi er vant til at spise. Læs mere om, hvorfor fibre er gode for os i blogpostet her. Giver luftdannelse problemer, så læs blogopslaget her.

Husk at, vores opskrifter er til inspiration. Der er forskel fra person til person på, hvad der er et godt sondemåltid. Vi anbefaler, at du har en diætist med på sidelinjen som sparringspartner.

Velbekomme!

Ingredienser

30 g Jordskokker, skrællet

10 g Løg

20 g Porre

2 g Hvidløg

100 g Kidneybønner

110 g Flåede tomater

14 g Pinjekerner

2 g Persille

14 g Olivenolie

200 g Skummetmælk eller soyadrik

Tilsæt 1 knivspids salt, lidt gurkemeje og paprika.


Måltidet giver pr. 100 g:

100 kcal/420 kJ

4,8 g fedt/9,6 g kulhydrat/3,8 g protein. 

Fordeling i Energiprocent er: 45 E % fedt, 40 E % kulhydrat, 16 E % protein.


Fremgangsmåde

  • Skræl jordskokker og skyl grøntsager grundigt
  • Afvej ingredienser
  • Skær ingredienser i tern
  • Kog/damp jordskokker, løg, hvidløg og porrer i 15 minutter under låg
  • Blend sammen med resten af ingredienserne
  • Si måltidet før brug
  • Lav små bank med beholderen i bordet, for at fjerne luftbobler
  • Husk den gode køkkenhygiejne (se her)

P.s. skal retten laves til resten af familien, vil jeg, grundet smag, anbefale at lave den liiidt anderledes. Søg på nettet efter Ranes præbiotiske gryderet.

Se andre indlæg

Presse

Iværksætterportræt fra Dansk Industri

Dansk Industri har udvalgt Bellyfood til at deltage i Månedens iværksætterportræt.  Læs mere her.

Læs mere
Livet med Sonde

Sondemad på farten

Jeg hedder Zofia Christa, bor i Sønderjylland og er daglig leder af træning mm. i team Hubert. Jeg er mor til to drenge, hvoraf den yngste, Hubert på 11 år, …

Læs mere
Livet med Sonde

Kok med interesse for mad og måltidsoplevelser til syge

Vil du fortælle om dig selv? Jeg hedder Rasmus, bor i København og arbejder som kok, foredragsholder, forfatter og konsulent. Jeg er uddannet kok og arbejder under navnet Madkonsulenten. Hvordan …

Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du have besked, når Bellyfood lancerer sine måltider, og modtage løbende opdateringer ca. hver anden måned?