Opskrift

Gryderet med jordskokker

Blendeopskrift på vegetarisk (eller vegansk) gryderet med jordskokker.

Giver en portion på 500 g.

Dette blend er fyldt med sunde fibre (som er den bedste foder til de gode tarmbakterier) og er derfor for dem, der er vant til fibre og ikke har problemer med at komme af med tarmluft. Vi reagerer forskelligt bl.a. alt efter hvor mange fibre, vi er vant til at spise. Læs mere om, hvorfor fibre er gode for os i blogpostet her. Giver luftdannelse problemer, så læs blogopslaget her.

Husk at, vores opskrifter er til inspiration. Der er forskel fra person til person på, hvad der er et godt sondemåltid. Vi anbefaler, at du har en diætist med på sidelinjen som sparringspartner.

Velbekomme!

Ingredienser

30 g Jordskokker, skrællet

10 g Løg

20 g Porre

2 g Hvidløg

100 g Kidneybønner

110 g Flåede tomater

14 g Pinjekerner

2 g Persille

14 g Olivenolie

200 g Skummetmælk eller soyadrik

Tilsæt 1 knivspids salt, lidt gurkemeje og paprika.


Måltidet giver pr. 100 g:

100 kcal/420 kJ

4,8 g fedt/9,6 g kulhydrat/3,8 g protein. 

Fordeling i Energiprocent er: 45 E % fedt, 40 E % kulhydrat, 16 E % protein.


Fremgangsmåde

  • Skræl jordskokker og skyl grøntsager grundigt
  • Afvej ingredienser
  • Skær ingredienser i tern
  • Kog/damp jordskokker, løg, hvidløg og porrer i 15 minutter under låg
  • Blend sammen med resten af ingredienserne
  • Si måltidet før brug
  • Lav små bank med beholderen i bordet, for at fjerne luftbobler
  • Husk den gode køkkenhygiejne (se her)

P.s. skal retten laves til resten af familien, vil jeg, grundet smag, anbefale at lave den liiidt anderledes. Søg på nettet efter Ranes præbiotiske gryderet.

Se andre indlæg

Opskrift

Sansesjov i juletiden

Der er masser af gode muligheder for at dufte, røre, se og måske smage spændende krydderier og madvarer i juletiden. Vi har samlet et par simple og velkendte aktiviteter med ...
Læs mere
Presse

Iværksætterportræt fra Dansk Industri

Dansk Industri har udvalgt Bellyfood til at deltage i Månedens iværksætterportræt.  Læs mere her.
Læs mere
Værd at vide

Bone broth, collagen og fond

Bone broth betyder bensuppe, oftest oversat til fond. Når man langtidskoger grise-, okse-, kyllinge- eller fiske skind, ben og brusk, trækker man alt det gode ud af knogler og marv, ...
Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du have besked, når Bellyfood lancerer sine måltider, og modtage løbende opdateringer ca. hver anden måned?