Opskrift

Gryderet med jordskokker

Råvarer til gryderet med jordskokker

Blendeopskrift på vegetarisk (eller vegansk) gryderet med jordskokker.

Giver en portion på 500 g.

Dette blend er fyldt med sunde fibre (som er den bedste foder til de gode tarmbakterier) og er derfor for dem, der er vant til fibre og ikke har problemer med at komme af med tarmluft. Vi reagerer forskelligt bl.a. alt efter hvor mange fibre, vi er vant til at spise. Læs mere om, hvorfor fibre er gode for os i blogpostet her. Giver luftdannelse problemer, så læs blogopslaget her.

Husk at, vores opskrifter er til inspiration. Der er forskel fra person til person på, hvad der er et godt sondemåltid. Vi anbefaler, at du har en diætist med på sidelinjen som sparringspartner.

Velbekomme!

Ingredienser

30 g Jordskokker, skrællet

10 g Løg

20 g Porre

2 g Hvidløg

100 g Kidneybønner

110 g Flåede tomater

14 g Pinjekerner

2 g Persille

14 g Olivenolie

200 g Skummetmælk eller soyadrik

Tilsæt 1 knivspids salt, lidt gurkemeje og paprika.


Måltidet giver pr. 100 g:

100 kcal/420 kJ

4,8 g fedt/9,6 g kulhydrat/3,8 g protein. 

Fordeling i Energiprocent er: 45 E % fedt, 40 E % kulhydrat, 16 E % protein.


Fremgangsmåde

  • Skræl jordskokker og skyl grøntsager grundigt
  • Afvej ingredienser
  • Skær ingredienser i tern
  • Kog/damp jordskokker, løg, hvidløg og porrer i 15 minutter under låg
  • Blend sammen med resten af ingredienserne
  • Si måltidet før brug
  • Lav små bank med beholderen i bordet, for at fjerne luftbobler
  • Husk den gode køkkenhygiejne (se her)

P.s. skal retten laves til resten af familien, vil jeg, grundet smag, anbefale at lave den liiidt anderledes. Søg på nettet efter Ranes præbiotiske gryderet.

Se andre indlæg

Kundecase. Hverdagsliv med børnefamilie, sondemad og aflastning Livet med sonde

Hverdagsliv med børnefamilie, sondemad og aflastning

Vil du fortælle om dig selv? Jeg er 36 år og bor i Silkeborg med min mand, Thomas og vores tre børn Theodor, Alma og Ella på hhv. 8 år, ...
Læs mere
Direktør & sondeernæret | Personlig fortælling om sonde i maven Livet med sonde

Direktør & sondeernæret | Personlig fortælling om sonde i maven

Henrik Busch (62 år) har været sondeernæret siden 2019 Vil du fortælle om dig selv og hvorfor du fik sonde? Jeg hedder Henrik og er 62 år. Til daglig arbejder ...
Læs mere
Juleand med rødkålssalat Opskrift

Juleand med rødkålssalat

Blendeopskrift på juleand m. kartofler, sauce og rødkålssalat. Giver en portion på ca. 520 g. Efter manges ønsker har vi lavet en opskrift på juleand med alle de klassiske ingredienser, der ...
Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du have besked, når Bellyfood lancerer sine måltider, og modtage løbende opdateringer ca. hver anden måned?