Opskrift

Gryderet med jordskokker

Blendeopskrift på vegetarisk (eller vegansk) gryderet med jordskokker.

Giver en portion på 500 g.

Dette blend er fyldt med sunde fibre (som er den bedste foder til de gode tarmbakterier) og er derfor for dem, der er vant til fibre og ikke har problemer med at komme af med tarmluft. Vi reagerer forskelligt bl.a. alt efter hvor mange fibre, vi er vant til at spise. Læs mere om, hvorfor fibre er gode for os i blogpostet her. Giver luftdannelse problemer, så læs blogopslaget her.

Husk at, vores opskrifter er til inspiration. Der er forskel fra person til person på, hvad der er et godt sondemåltid. Vi anbefaler, at du har en diætist med på sidelinjen som sparringspartner.

Velbekomme!

Ingredienser

30 g Jordskokker, skrællet

10 g Løg

20 g Porre

2 g Hvidløg

100 g Kidneybønner

110 g Flåede tomater

14 g Pinjekerner

2 g Persille

14 g Olivenolie

200 g Skummetmælk eller soyadrik

Tilsæt 1 knivspids salt, lidt gurkemeje og paprika.


Måltidet giver pr. 100 g:

100 kcal/420 kJ

4,8 g fedt/9,6 g kulhydrat/3,8 g protein. 

Fordeling i Energiprocent er: 45 E % fedt, 40 E % kulhydrat, 16 E % protein.


Fremgangsmåde

  • Skræl jordskokker og skyl grøntsager grundigt
  • Afvej ingredienser
  • Skær ingredienser i tern
  • Kog/damp jordskokker, løg, hvidløg og porrer i 15 minutter under låg
  • Blend sammen med resten af ingredienserne
  • Si måltidet før brug
  • Lav små bank med beholderen i bordet, for at fjerne luftbobler
  • Husk den gode køkkenhygiejne (se her)

P.s. skal retten laves til resten af familien, vil jeg, grundet smag, anbefale at lave den liiidt anderledes. Søg på nettet efter Ranes præbiotiske gryderet.

Se andre indlæg

Udstyr

Blendere – Et overblik

Det evige spørgsmål; Hvilken blender er bedst og kan mindre gøre det? Med baggrund i udtalelser fra ind- og udland, vores egne erfaringer og snakke med flere af jer, har ...
Læs mere
Presse

Sondemad på dagsordenen

For et par måneder siden spurgte Samvirke, om vi ville fortælle noget om sondemad og Bellyfood. Kort, skulle det være. En svær opgave for en sondemadsentusiast, men ikke desto mindre ...
Læs mere
Livet med Sonde

Madlavning til alle

Vil du fortælle om dig selv? Jeg hedder Susan og er 46 år. I dag arbejder jeg i en almindelig institution i Ishøj med at sanke (samle frugter, bær, urter ...
Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du have besked, når Bellyfood lancerer sine måltider, og modtage løbende opdateringer ca. hver anden måned?