Blendeopskrift på vegetarisk (eller vegansk) gryderet med jordskokker.
Giver en portion på 500 g.
Dette blend er fyldt med sunde fibre (som er den bedste foder til de gode tarmbakterier) og er derfor for dem, der er vant til fibre og ikke har problemer med at komme af med tarmluft. Vi reagerer forskelligt bl.a. alt efter hvor mange fibre, vi er vant til at spise. Læs mere om, hvorfor fibre er gode for os i blogpostet her. Giver luftdannelse problemer, så læs blogopslaget her.
Husk at, vores opskrifter er til inspiration. Der er forskel fra person til person på, hvad der er et godt sondemåltid. Vi anbefaler, at du har en diætist med på sidelinjen som sparringspartner.
Velbekomme!
Ingredienser
30 g Jordskokker, skrællet
10 g Løg
20 g Porre
2 g Hvidløg
100 g Kidneybønner
110 g Flåede tomater
14 g Pinjekerner
2 g Persille
14 g Olivenolie
200 g Skummetmælk eller soyadrik
Tilsæt 1 knivspids salt, lidt gurkemeje og paprika.
Måltidet giver pr. 100 g:
100 kcal/420 kJ
4,8 g fedt/9,6 g kulhydrat/3,8 g protein.
Fordeling i Energiprocent er: 45 E % fedt, 40 E % kulhydrat, 16 E % protein.
Fremgangsmåde
- Skræl jordskokker og skyl grøntsager grundigt
- Afvej ingredienser
- Skær ingredienser i tern
- Kog/damp jordskokker, løg, hvidløg og porrer i 15 minutter under låg
- Blend sammen med resten af ingredienserne
- Si måltidet før brug
- Lav små bank med beholderen i bordet, for at fjerne luftbobler
- Husk den gode køkkenhygiejne (se her)
P.s. skal retten laves til resten af familien, vil jeg, grundet smag, anbefale at lave den liiidt anderledes. Søg på nettet efter Ranes præbiotiske gryderet.