Opskrift

Sansesjov i juletiden

Der er masser af gode muligheder for at dufte, røre, se og måske smage spændende krydderier og madvarer i juletiden. Vi har samlet et par simple og velkendte aktiviteter med madvarer, der kan laves af hele familien i juletiden og som kan give sensoriske indtryk uden at der nødvendigvis spises af maden. 

 

DUFT OG SMAG PÅ APPELSIN OG RØR VED NELLIKER

Du skal bruge:

  • Appelsiner
  • Lille forstøver, ”squezzy” eller almindelig kop alt efter funktionsniveau
  • Nelliker
  • Mellemstørrelse skål
  • Bånd, hvis appelsinerne skal hænges op.

Pil appelsinen sammen. Duft og rør ved skrællerne. Tag et stykke appelsin og put den i sqeezy, klem saften i en kop eller  tag en bid og sut saften ud af stykket. Smag nu på appelsinen og mærk saften på fingrene.

Nellikerne lægges i en middelstor skål. Rør ved nellikerne og duft dem, når du rører ved dem.

Hjælp hinanden med at presse nelliker i appelsinerne, bind bånd om og hæng dem op som sanselig pynt ❤

 

DUFT TIL OG SMAG PÅ RISENGRØD OG KANELSUKKER

Du skal bruge:

  • Risengrød
  • Kanelstænger
  • Kanelsukker
  • Skåle, skeer og evt. forklæde
  • Bånd, hvis kanelstængerne skal hænges op

Rør ved kanelstængerne og duft til dem. Hvis man vil have glæde af duften i hele stuen kan man binde en fin snor om stængerne og pynte med dem.

Hæld kanelsukker i en skål, duft til det og put evt. en lille smule på tungen.

Sørg for at risengrøden er lunken. Smag lidt på en ske, hvis muligt. Det er ok at spytte ud, hvis man ikke kan synke.

Vi sanser utrolig meget med vores hænder. For en god og sjov oplevelse så tag forklæde på og server lunken risengrød i en stor, flad  skål. Rør ved risengrøden. Formålet er ikke at spise—men blot at føle den bløde konsistens. Måske der alligevel bliver smagt lidt, hvis fingrene kommer forbi munden eller ansigtet 🙂

 

Glædelig jul og god fornøjelse ❤

Se andre indlæg

Værd at vide

Hvordan man starter op med at blende sondemad (Del 1 af 2)

Indlægget er lavet til dem, der gerne vil starte med at blende mad, men også til sundhedsfaglige som savner viden på området. Indlægget er første del ud af to. God …

Læs mere
Presse

Artikel i Diætisten om hjemmeblendet sondemad

Fagbladet Diætisten har i februar 2023 udgivet en artikel skrevet af Pia Overgaard Bjørn. Artiklen omhandler den stigende interesse for hjemmeblendet sondemad. Det er ikke uden grund, fordi der er rigtigt …

Læs mere
Presse

Podcast: Med mad i munden

Hvad kan sondemad lære os om det gode måltid? Bellyfoods grundlægger Line har haft besøg af Med Mad i Munden, en podcast af Samvirke. Lyt med når hun fortæller om …

Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du have besked, når Bellyfood lancerer sine måltider, og modtage løbende opdateringer ca. hver anden måned?