Værd at vide

Husk tilstrækkeligt væske i sommervarmen!

Man skal altid huske godt med væske i sommervarmen men særligt ved diarré, opkast eller sveden, skal man have ekstra væske. Generelt gælder, at hvis man ikke får tilstrækkeligt med væske, så kan man blive dehydreret, få kvalme og blive forstoppet. Kvalme kan forårsage opkastning, hvilket kun dehydrerer yderligere.
Mange skærer ned på væsken, fordi de er forkvalmede og ikke har plads til væsken i maven. Forstoppelse kan også give kvalme, så det er en ond cirkel.

Kontakt din diætist eller Pia, hvis det er tid til at se på om væskebehovet er ændret og få hjælpe til at komme af med kvalmen.

Hvad kan man gøre, hvis man er dehydreret?

Hvis man er blevet dehydreret, skal man indtage en masse væske, gerne med lidt salt i. Hvis man er kraftigt dehydreret, har diarré eller opkast, findes der pulvere med salt, bicarbonat og sukker, som fås i håndkøb. Det hjælper så væskebalancen hurtigere kan normaliseres.

Man kan også selv fremstille denne væske af nedenstående ingredienser:

  • 1 liter vand (på flaske eller kogt, hvis du er i udlandet)
  • 2 spiseskefulde almindeligt sukker
  • 1/2 teskefuld salt
  • Saften af en presset citron eller appelsin.

Selvom det er vigtigt at drikke vand, kan man godt overdrive. For meget vand kan resultere i, at nyrerne ikke kan nå at udskille nok vand, og at man kommer i underskud af mineraler i kroppen, såsom salt.

Se andre indlæg

Værd at vide

Sunde tarme

Der er for tiden stor fokus på, hvilken type kost, der er god for tarmene. De seneste år har man fundet ud af hvor stor en betydning bakterierne i tarmene …

Læs mere
Livet med Sonde

Direktør og sondeernæret

Henrik Busch (62 år) har været sondeernæret siden 2019 Vil du fortælle om dig selv og hvorfor du fik sonde? Jeg hedder Henrik og er 62 år. Til daglig arbejder …

Læs mere
Udstyr

Sprøjter til sondemad

Der er stor forskel på ernæringssprøjterne fra de forskellige producenter. Nedenfor forsøger vi at give et overblik over størrelse, forskellen på engangs- eller flergangssprøjter og brugervenlighed. De sprøjter, der sælges …

Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du have besked, når Bellyfood lancerer sine måltider, og modtage løbende opdateringer ca. hver anden måned?