Spørgsmål og svar

MÅLTIDERNE

Hvis du ønsker at ombytte dit nuværende produkt med Bellyfoods sondemåltider skal du søge vejledning hos din diætist.

Hvis din diætist ikke er bekendt med Bellyfoods sondemåltider kan de kontakte Bellyfoods diætist, Pia. Du er også selv velkommen til at tage kontakt til Pia.

Bellyfood måltidet omrystes, hvorefter det er klar til brug.

Vores favoritmetode er at bruge en flaskeadapter str.1, 12-15 mm til at trække maden ud af posen med en ernæringssprøjte. Har man propper til sprøjterne, kan man trække det hele op i sprøjter og gemme dem man ikke bruger i et døgn i køleskabet.

Medicina 60 ml. flergangssprøjter er dem vi erfarer er lettest at trykke ind.

PUMPE

Vi kan ikke garantere at maden kan bruges med pumpe, da naturlige råvarer kan give lidt forskellig konsistens fra produktion til produktion, men vi har selvfølgelig lavet hjemmetests. “Det gule” måltid kørte upåklageligt. “Det grønne” måltid fik 50ml vand blandet i, og kørte derefter også fint gennem pumpen.  

Ja! Bellyfoods måltider er til børn fra 3 år og voksne.

Måltiderne indeholder ikke gluten- eller laktoseholdig råvarer. Vi kan dog ikke garantere, at der kan være et lille indhold af gluten- og laktose. 

Bellyfods måltider kan bruges til de fleste med en fungerende mavetarm kanal og en nasal- eller mavesonde med størrelse ≥FR12. 

Rådfør dig med din diætist eller Bellyfoods diætist, Pia.

Da måltiderne er varmebehandlet og tappet i sterile poser, kan de holde sig i flere mdr. ved stuetemperatur, selv om de ikke er tilsat konserveringsmidler.

Efter åbning skal de bruges indenfor 2 timer eller opbevares på køl og bruges indenfor 24 timer.

Tjek dato for Mindst holdbar til, før brug.

Maden kan indtages oralt og smager mildt af de ingredienser retten indeholder.

Måltidet med kylling & kikærter synes vi smager som kylling og karry suppe. Måltidet med quinoa og ærter synes vi smager som ærtesuppe.

Alt efter smagspræferencer kan maden smages til med fløde, krydderier, bouillon el.l.

Bellyfood måltiderne er flydende/moderat fortykket og vi vurderer, at de ligger på niveau 3 på IDDSI scalaen.

International Dysphagia Diet Standardisation Initiative (IDDSI) er internationale, standardiserede terminologier og definitioner til at beskrive modificerede madvarer og fortykkede væsker, der anvendes til personer med dysfagi.

Måltiderne fra Bellyfood er ikke fuldgyldige, da de ikke fuldt dækker den anbefalede mængde af alle vitaminer og mineraler. Vi anbefaler derfor, at man supplerer med en multivitamin-mineraltilskud og kalk, hvis man udelukkende får måltider fra Bellyfood.

Hvor meget tilskud der er behov for, afhænger af sondebrugers alder og vægt og hvor stor en mængde Bellyfood der bruges. Kontakt vores diætist Pia, for en oversigt over hvordan brugeren er dækket ind.

Vi har bevidst valgt ikke at tilsætte vitaminer og mineraler til måltiderne, da det vil give en uheldig bismag og lugt. Vi ønsker at bevare de naturlige sensoriske indtryk, der hjælper den sondeernærede til at få en så tæt på fuldendt måltidsoplevelse, som muligt. Selv om man ikke får maden via munden, kan man stadig dufte og smage, hvis man for eksempel ræber eller har et opstød.

Bellyfood kan sagtens tages med på flyrejse, både i kabinen og lastrummet.

Lufttrykket er det samme i kabinen og lastrummet og temperaturen er ikke et problem. Der vil desværre altid være risiko for at en pose brister, hvis det fx. håndteres for hårdhændet, så det er en god ide at pakke sondemaden i poser, hvis uheldet skulle være ude. 

I én pose er der 275 g mad. Fordi Bellyfood måltiderne er lavet af naturlige råvarer regner vi i gram og ikke ml, som man gør for væsker. 

Af erfaring ved vi, at der er ca. 250 ml i én pose Bellyfood mad. Det svarer til 1,2 kcal/ 5,1 kJ pr. ml.

Man skal altså være opmærksom på, at det ikke er helt præcist at regne 1-1 fra gram til ml, men kalorieindholdet, hvis man bruger en hel pose, er fortsat 302 og 308 kcal for hhv. Kylling og kikærter og Quinoa og ærter. 

NÆRINGSBEHOV

Det kommer an på din alder, energiforbrug og sundhedstilstand.

Søg råd og vejledning hos din diætist eller Bellyfoods diætist, Pia.

Hvis man vil skifte et energiholdigt produkt ud med Bellyfoods sondemåltider vil mængden blive større.

Selv om mængden bliver større, så får man mere væske og kan dermed sætte den supplerende væskemængde ned, så mængden alt i alt ikke bliver meget større.

Studier viser, at de fleste kan tåle større portioner af sondeernæring af naturlige ingredienser.

Det bedste ved sondemad er også, at det er let at prøve og hvis det ikke fungerer bedre, kan man gå tilbage til det der fungerede. Man kan også starte op med bare ét Bellyfood-måltid om dagen og resten som man plejer.

Kontakt os, hvis du har brug for vejledning.

Der findes udregningsmodeller til energibehov, men de kan ikke blive helt præcise. Hvor meget energi man bruger, afhænger også af om man fx er midt i et sygdomsforløb og hvor meget man bevæger sig. 

Søg råd og vejledning hos din diætist eller kontakt Bellyfoods diætist, Pia.

Det kommer an på mængderne og om man får nok kalorier.

Det er ikke nødvendigt at få et sondeprodukt med højt energiindhold, for at holde vægten eller tage på. 

Der skal en større mængde sondeernæring til, hvis man går fra et energiholdigt produkt til et produkt med færre kalorier. De energiholdige produkter er smarte, fordi man ikke skal have så stor en mængde. Det er dog ikke alle, der tolererer de energiholdige produkter lige godt.

Mængden af sondemad er individuel så kontakt din diætist eller Bellyfoods diætist, Pia.

BESTILLING OG FORSENDELSE

Recepten skal indeholde følgende: 

  • Type:                Standardprodukt, type 02. 
  • Produktnavn: Økologiske sondemåltider fra Bellyfood.
  • Dosis:               Mængde pr. dag. 

1. I toppen af hjemmesiden finder du knappen [Send Grøn Recept]. Du kan enten sende recepten fra en computer eller mobiltelefon

2. Udfyld navn, mailadresse, mobilnummer og emne. I den store tekstboks må du gerne skrive navnet på den du regner med bestiller. Hvis du ikke har navnet kan du skrive “Hej”. 

3. Under tekstboksen tryk [Vælg filer] for at vedhæfte en recept/et billede.

4. Bruger du din mobil telefon kan du vælge ”tag foto” så billedet ikke gemmes på din telefon.

5. Tryk send

Vi gemmer din recept så længe den er gyldig. Du behøver altså ikke sende recepten hver gang du bestiller. Når den udløber giver vi dig besked. 

Er du i tvivl så ring til 4272 9255 (Line) eller 4272 8579 (Pia).

Ja, du kan få tilskud, hvis din læge eller diætist laver en grøn recept, hvorpå der står:

Bellyfood økologiske sondemåltider

Derefter skal recept sendes på vores sikre link ”Send grøn recept” her på hjemmesiden.

Hvis du har en bevilling fra kommunen, som betaler det resterende beløb (Oftest til børn), skal du også sende billede af bevillingen, på samme måde som recepten.

Måltiderne sendes med GLS. Du kan vælge at få måltiderne leveret til døren eller at hente dem i en pakkeshop. 

Fragt er gratis ved køb af mere end to kasser måltider.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du have besked, når Bellyfood lancerer sine måltider, og modtage løbende opdateringer ca. hver anden måned?