Hvilken væske skal man blende med?
Hvilken væske er bedst at blende med, afhænger af hvad målet er og selvfølgelig hvad man tåler.
Her er et eksempel på den store forskel det gør på proteinindholdet, alt efter om man vælger mælk eller havredrik.
Har man allerede rigeligt med proteiner i sin opskrift og ønsker at øge kulhydratindholdet, kan juice være ideelt at blende med. Hvor mange proteiner man har behov for er individuelt, så sørg altid for at have din diætist med på råd.
BLENDEOPSKRIFT PÅ RUGBRØDSBLEND MED TORSKEROGN
GIVER EN PORTION PÅ 492G
88g Rugbrød, fuldkorn
50g Torskerogn, dåse
40g Agurk
50g Broccoli
14g Rapsolie
250g Havredrik/letmælk
Med havremælk giver måltidet pr. 100 g:
100 kcal/420 kJ
4,2 g fedt/11 g kulhydrat/4 g protein.
Fordeling i Energiprocent er: 39 E % fedt, 45 E % kulhydrat, 16,5 E % protein.
Med letmælk giver måltidet pr. 100 g:
101 kcal/424 kJ
4,2 g fedt/10 g kulhydrat/5,4 g protein.
Fordeling i Energiprocent er: 38 E % fedt, 40 E % kulhydrat, 22 E % protein.
Fremgangsmåde
- Afvej ingredienserne (Billedet viser ikke afmålte ingredienser).
- Skær ingredienser i mindre tern.
- Kogte grøntsager er lettere at fordøje, så kog broccoli efter behov
- Blend alle råvarer, undtagen olien, da den så godt kan forblive som en hinde i blenderglasset
- Tilsæt olie, når det hele er blendet sammen
- Blend længe, alt efter hvor kraftig en blender der bruges.
- Si måltidet før brug, selv om det ser klumpeløst ud.
- Bank beholderen i bordet, for at fjerne luftbobler.
- Husk den gode køkkenhygiejne. Læs her.
Vores opskrifter er til inspiration. Der er forskel fra person til person på, hvad der er et godt sondemåltid. Måltidet skal måske være mere eller mindre fiber-, fedt- eller proteinholdigt, alt efter hvem der skal have det.
Nogle har også individuelle præferencer og foretrækker måske et måltid, der er så tæt på resten af familiens måltider som muligt. Eller et måltid, hvor der er skarpere fokus på udvalgte (og fravalgte) ingredienser og næringsindhold.
Håber vores opskrifter kan inspirere. Vi anbefaler, at du har en diætist med på sidelinjen som sparringspartner.