Opskrift

Pad thai med fofu

Phat thai er en thailandsk, vegansk ret, hvor man kan bruge en god variation af grøntsager. Her er et eksempel på, hvordan man kan bruge ingredienserne i et blendemåltid og hvilken energifordeling det giver. Velbekomme!

Vores opskrifter er til inspiration. Der er stor forskel fra person til person på, hvad der er et godt sondemåltid. Måltidet skal måske være mere eller mindre fiber-, fedt- eller proteinholdigt, alt efter hvem der skal have det.

Nogle har også individuelle præferencer og foretrækker måske et måltid, der er så tæt på resten af familiens måltider som muligt. Eller et måltid, hvor der er skarpere fokus på udvalgte (og fravalgte) ingredienser og næringsindhold.

Håber vores opskrifter kan inspirere. Vi anbefaler, at du har en diætist med på sidelinjen som sparringspartner.

BLENDEOPSKRIFT PÅ PAD THAI MED TOFU
GIVER EN PORTION PÅ 500G

75 g Tofu, sojabønneost

25 g Broccoli

25 g Sukkerærter

25 g Spidskål

8 g Cashewnødder

5 g Sojasauce

3 g ingefærrod

107 g kogte nudler

12 g Olivenolie

234 g Havredrik


Måltidet giver pr. 100 g:

100 kcal/420 kJ

4,7 g fedt/11 g kulhydrat/3,3 g protein. 

Fordeling i Energiprocent er: 42 E % fedt, 45 E % kulhydrat, 13 E % protein


Fremgangsmåde

  • Afvej ingredienserne
  • Kog nudler (Tørvægt er under halvdelen af kogt vægt)
  • Giv sukkerærter og broccoli et minuts opkog
  • Put alle ingredienser i blender og blend længe
  • Si måltidet før brug
  • Lav små bank med beholderen i bordet, for at fjerne luftbobler
  • Hold god køkkenhygiejne. Se her.

Se andre indlæg

Opskrift

Koldskål med jordbær

Blendeopskrift på koldskål  med jordbær. Giver en portion på 500 g. Ønsker hele familien denne klassiske sommerdessert, kan opskriften sagtens ganges op. Skal det være klassisk jordbærkoldskål til resten af …

Læs mere
Opskrift

Mild havregrødsblend med frugt

Dette blend er et eksempel på et meget simpelt blend, som kan bruges til opstartsfase eller sarte maver, som ikke har vænnet sig til grove grøntsager, krydderier, korn, frø og …

Læs mere
Presse

Otto og Line i Jydske Vestkysten

I August 2022 var vi så heldige at få besøg af Henrik fra Jydske Vestkysten i Kolding. Henrik interviewede Line om, hvordan Bellyfood er blevet til og fik et indblik …

Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du have besked, når Bellyfood lancerer sine måltider, og modtage løbende opdateringer ca. hver anden måned?