Phat thai er en thailandsk, vegansk ret, hvor man kan bruge en god variation af grøntsager. Her er et eksempel på, hvordan man kan bruge ingredienserne i et blendemåltid og hvilken energifordeling det giver. Velbekomme!
Vores opskrifter er til inspiration. Der er stor forskel fra person til person på, hvad der er et godt sondemåltid. Måltidet skal måske være mere eller mindre fiber-, fedt- eller proteinholdigt, alt efter hvem der skal have det.
Nogle har også individuelle præferencer og foretrækker måske et måltid, der er så tæt på resten af familiens måltider som muligt. Eller et måltid, hvor der er skarpere fokus på udvalgte (og fravalgte) ingredienser og næringsindhold.
Håber vores opskrifter kan inspirere. Vi anbefaler, at du har en diætist med på sidelinjen som sparringspartner.
BLENDEOPSKRIFT PÅ PAD THAI MED TOFU
GIVER EN PORTION PÅ 500G
75 g Tofu, sojabønneost
25 g Broccoli
25 g Sukkerærter
25 g Spidskål
8 g Cashewnødder
5 g Sojasauce
3 g ingefærrod
107 g kogte nudler
12 g Olivenolie
234 g Havredrik
Måltidet giver pr. 100 g:
100 kcal/420 kJ
4,7 g fedt/11 g kulhydrat/3,3 g protein.
Fordeling i Energiprocent er: 42 E % fedt, 45 E % kulhydrat, 13 E % protein
Fremgangsmåde
- Afvej ingredienserne
- Kog nudler (Tørvægt er under halvdelen af kogt vægt)
- Giv sukkerærter og broccoli et minuts opkog
- Put alle ingredienser i blender og blend længe
- Si måltidet før brug
- Lav små bank med beholderen i bordet, for at fjerne luftbobler
- Hold god køkkenhygiejne. Se her.