Opskrift

Hjemmelavet Kyllingefond

Hvis du vil vide mere om, hvilke sundhedsfordele fond har, så læs blogpostet om Bone broth, collagen og fond i vores -Viden om blogposts på bellyfood.dk.

Fonden kan bruges til bl.a. supper, sovser og sondemadsblends. Vi deler nogle opskrifter med kyllingefond i de kommende måneder.

Har du mod på at lave din fond selv, er her et forslag til en fremgangsmåde. Grøntsagerne bidrager med smag og vitaminer. Nogle vitaminer bliver dog udkogt ved lang kogetid, så overvej at gemme dem til sidste times kogning. Velbekomme!

INGREDIENSER

1 kyllingeskrog og kyllingeben uden kød

1 lille løg, skrællet og skåret i kvarte

1 mellemstor gulerod, skåret i store stykker

2 stilke selleri, skåret i store bidder

2 fed hvidløg, skrællet og smadret

2 cm ingefær

1 laurbærblad

3-5 peberkorn

1 spsk. æblecidereddike


Fremgangsmåde

  • Læg alle ingredienser i en stor gryde.
  • Tilsæt vand til det dækker ingredienserne.
  • Kog op og tag skummet, der stiger til toppen, fra. Nemmest med en stor hulske.
  • Reducer til lav varme og lad det simre, tildækket, i 4-24 timer. Jo længere kogetid, jo flere proteiner trækker du ud i suppen.
  • Tilsæt yderligere vand, hvis det er nødvendigt, for at holde ingredienser dækket.
  • Efter valgte simretid fjernes det fra varmen og afkøler lidt, inden du sier det.
  • Det kan opbevares f.eks. i krukker med låg i køleskabet i op til 5 dage (fjern lag af hærdet fedt før brug).

Se andre indlæg

Værd at vide

Sunde tarme

Der er for tiden stor fokus på, hvilken type kost, der er god for tarmene. De seneste år har man fundet ud af hvor stor en betydning bakterierne i tarmene ...
Læs mere
Opskrift

Gryderet med jordskokker

Blendeopskrift på vegetarisk (eller vegansk) gryderet med jordskokker. Giver en portion på 500 g. Dette blend er fyldt med sunde fibre (som er den bedste foder til de gode tarmbakterier) ...
Læs mere
Værd at vide

Bone broth, collagen og fond

Bone broth betyder bensuppe, oftest oversat til fond. Når man langtidskoger grise-, okse-, kyllinge- eller fiske skind, ben og brusk, trækker man alt det gode ud af knogler og marv, ...
Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du have besked, når Bellyfood lancerer sine måltider, og modtage løbende opdateringer ca. hver anden måned?