Hvis du vil vide mere om, hvilke sundhedsfordele fond har, så læs blogpostet om Bone broth, collagen og fond i vores -Viden om blogposts på bellyfood.dk.
Fonden kan bruges til bl.a. supper, sovser og sondemadsblends. Vi deler nogle opskrifter med kyllingefond i de kommende måneder.
Har du mod på at lave din fond selv, er her et forslag til en fremgangsmåde. Grøntsagerne bidrager med smag og vitaminer. Nogle vitaminer bliver dog udkogt ved lang kogetid, så overvej at gemme dem til sidste times kogning. Velbekomme!
INGREDIENSER
1 kyllingeskrog og kyllingeben uden kød
1 lille løg, skrællet og skåret i kvarte
1 mellemstor gulerod, skåret i store stykker
2 stilke selleri, skåret i store bidder
2 fed hvidløg, skrællet og smadret
2 cm ingefær
1 laurbærblad
3-5 peberkorn
1 spsk. æblecidereddike
Fremgangsmåde
- Læg alle ingredienser i en stor gryde.
- Tilsæt vand til det dækker ingredienserne.
- Kog op og tag skummet, der stiger til toppen, fra. Nemmest med en stor hulske.
- Reducer til lav varme og lad det simre, tildækket, i 4-24 timer. Jo længere kogetid, jo flere proteiner trækker du ud i suppen.
- Tilsæt yderligere vand, hvis det er nødvendigt, for at holde ingredienser dækket.
- Efter valgte simretid fjernes det fra varmen og afkøler lidt, inden du sier det.
- Det kan opbevares f.eks. i krukker med låg i køleskabet i op til 5 dage (fjern lag af hærdet fedt før brug).