Opskrift

Laks og spinat

Her er et blend med laks, spinat og pasta. Vi forsøger at holde vores opskrifter på ca. 100 kcal pr. 100 g, så det er let at regne med og bytte rundt på måltiderne i et måltidsskema. Portionen giver 500 g, så dem med mindre blendere også kan være med.

At begynde at give blendet sondemad er et stort skridt og vi anbefaler altid, at du har din diætist med på råd. Er du ved at tage tilløb til at begynde at blende sondemåltider, deler vi den kommende tid blandt andet de overvejelser der er gode at gøre sig før man går i gang.

BLENDEOPSKRIFT PÅ LAKS OG SPINAT
GIVER EN PORTION PÅ 500G

122 g Kogt pasta

52 g Rå laks (46 g. bagt)

40 g Spinat (Fx fra frost)

40 g Avocado

4 g Citronsaft

7 g Olivenolie

234 g Havredrik

1 g Bordsalt


Måltidet giver pr. 100 g:

101 kcal/423 kJ

4,7 g fedt/10 g kulhydrat/4 g protein. 

Fordeling i Energiprocent er: 42 E % fedt, 42 E % kulhydrat, 16 E % protein


Fremgangsmåde

  • Afvej ingredienserne (Billedet viser ikke afmålte ingredienser)
  • Laks bages i ovn ca. 200 grader varmluft i 20 min.
  • Kog pasta
  • Tag skindet af den bagte laks
  • Optø evt. frossen spinat, da det ellers kan være svært at blende
  • Kogte grøntsager er lettere at fordøje, så kog dem efter behov
  • Blend alle råvarer
  • Blend længe, alt efter hvor kraftig en blender der bruges
  • Si måltidet før brug, selv om det ser klumpeløst ud
  • Lav små bank med beholderen i bordet, for at fjerne luftbobler
  • Husk den gode køkkenhygiejne. Læs her.

Vores opskrifter er til inspiration. Der er forskel fra person til person på, hvad der er et godt sondemåltid. Måltidet skal måske være mere eller mindre fiber-, fedt- eller proteinholdigt, alt efter hvem der skal have det.

Nogle har også individuelle præferencer og foretrækker måske et måltid, der er så tæt på resten af familiens måltider som muligt. Eller et måltid, hvor der er skarpere fokus på udvalgte (og fravalgte) ingredienser og næringsindhold.

Håber vores opskrifter kan inspirere. Vi anbefaler, at du har en diætist med på sidelinjen som sparringspartner.

Se andre indlæg

BellyFood modtager Rising Star-prisen Presse

BellyFood modtager Rising Star-prisen | Læs mere her

I September 2022 deltog Bellyfood på fødevaredagen i Agro Food Park i Århus. Dagen bestod af relevante indlæg og i pauserne kunne de deltagene besøge iværksætternes stande og stemme på ...
Læs mere
Alle har gavn af kosttilskud - men hvilke? Værd at vide

Alle har gavn af kosttilskud – men hvilke?

Fødevarestyrelsen og Sundhedsstyrelsen har en række anbefalinger til personer, som befinder sig i en særlig situation, der gør, at et tilskud til kosten kan være en god idé. Generelt viser ...
Læs mere
Otto og Line i Jydske Vestkysten Presse

Otto og Line i Jydske Vestkysten

I August 2022 var vi så heldige at få besøg af Henrik fra Jydske Vestkysten i Kolding. Henrik interviewede Line om, hvordan Bellyfood er blevet til og fik et indblik ...
Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du have besked, når Bellyfood lancerer sine måltider, og modtage løbende opdateringer ca. hver anden måned?