Opskrift

Mild havregrødsblend med frugt

Dette blend er et eksempel på et meget simpelt blend, som kan bruges til opstartsfase eller sarte maver, som ikke har vænnet sig til grove grøntsager, krydderier, korn, frø og frugtskind. Der er ikke et højt kalorieindhold i, da et blendemåltid med højt kalorieindhold også tager længere tid om at blive fordøjet.

Mange tåler ofte større portioner bedre, af et måltid der ikke er højt i fedt og kalorier end et fedt- og kalorieholdigt måltid.

Vores opskrifter er til inspiration. Der er stor forskel fra person til person på, hvad der er et godt sondemåltid. Måltidet skal måske være mere eller mindre fiber-, fedt- eller proteinholdigt, alt efter hvem der skal have det.

Nogle har også individuelle præferencer og foretrækker måske et måltid, der er så tæt på resten af familiens måltider som muligt. Eller et måltid, hvor der er skarpere fokus på udvalgte (og fravalgte) ingredienser og næringsindhold.

Håber vores opskrifter kan inspirere. Vi anbefaler, at du har en diætist med på sidelinjen som sparringspartner.

BLENDEOPSKRIFT PÅ MILD HAVREGRØDSBLEND MED FRUGT
GIVER EN PORTION PÅ 500G

46 g Havregryn*

43 g Æble, rå, skrællet

43 g Banan

11 g Olivenolie

1 g Salt

356 g Letmælk**

* Havregryn indeholder ikke naturligt gluten, men da den høstes og forarbejdes, hvor der kan blive blandet lidt andre kornsorter med, kan der være lidt gluten i. Vil man helt undgå det, kan man købe glutenfri havregryn.

** Man kan vælge at bruge laktosefri mælk eller soyadrik. Ønsker man at bruge andre plantedrikke, skal man være opmærksom på, at de indeholder færre proteiner.


Måltidet giver pr. 100 g:

100 kcal/420 kJ

4,0 g fedt/12 g kulhydrat/4,0 g protein. 

Fordeling i Energiprocent er: 36 E % fedt, 49 E % kulhydrat, 15 E % protein


Fremgangsmåde

  • Afvej ingredienserne
  • Skræl og skær frugt i tern
  • Varm langsomt mælken op med havregryn og æbler i
  • Lad koge et par minutter under omrøring (Ikke længere, så bliver den for tyk)
  • Nedkøl lidt og put i blender
  • Tilsæt banan, olie, væske og blend
  • Si måltidet før brug, selv om det ser klumpeløst ud
  • Lav små bank med beholderen i bordet, for at fjerne luftbobler
  • Lad det køle af og giv i sonden med sprøjte, når det er lunt
  • Hold god køkkenhygiejne. Se her.

Denne opskrift egner sig ikke til at gemme, da den fortykker over tid.

Se andre indlæg

Opskrift

Rugbrødsblend med torskerogn

Hvilken væske skal man blende med? Hvilken væske er bedst at blende med, afhænger af hvad målet er og selvfølgelig hvad man tåler. Her er et eksempel på den store ...
Læs mere
Presse

Food & Bio Cluster: De første i Europa: Bellyfood lancerer sondemad af naturlige råvarer

Foreningen Food & Bio Cluster har udgivet en artikel om lanceringen af sondemåltiderne fra Bellyfood. Artiklen kan læses HER. 
Læs mere
Værd at vide

Hvorfor tilsætte salt til blendemad?

De fleste ved, at for meget salt ikke er sundt. Som med så meget andet, gælder Alt med måde – også salt. Det kan også give gener at få for ...
Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du have besked, når Bellyfood lancerer sine måltider, og modtage løbende opdateringer ca. hver anden måned?