Værd at vide

Hvorfor tilsætte salt til blendemad?

De fleste ved, at for meget salt ikke er sundt. Som med så meget andet, gælder Alt med måde også salt. Det kan også give gener at få for lidt salt og derfor anbefaler vi at tilsætte lidt salt til blendeopskrifterne, med mindre, der bruges råvarer, der indeholder salt.

Man hører ikke om, at for lidt salt kan være et problem, fordi 9 ud af 10 danskere får mere salt end de officielle anbefalinger, som lyder på maksimum 5-6 gram salt dagligt. De største kilder til salt er fra færdigretter, forarbejdede fødevarer som kødpålæg, pølser, ost og brød. Disse fødevarer anbefales ofte ikke i blendemåltider og derfor er saltindholdet for det meste lavt.

Saltmangel kan skyldes:

  • Man indtager for lidt salt
  • Man får for meget vand
  • Medicin (vanddrivende, antidepressiv, smertestillende, epilepsimedicin)
  • Længerevarende opkast eller diarré
  • Højt blodsukker

Symptomer på, at man får for lidt salt:

  • Kvalme, opkast
  • Hovedpine
  • Forvirring
  • Koncentrationsbesvær
  • Sløvhed
  • Kramper (I svære tilfælde)

OBS: Symptomerne kan også skyldes mange andre ting, så tal med din læge, hvis du tror det kunne skyldes saltmangel. Saltmangel vil kunne ses i en blodprøve. Man kan også være symptomfri, selv om man får for lidt salt.

Anbefalede saltindtag for voksne:

Vi skal have mindst 1, 5 g pr. dag.

Lavt saltindtag er under 3 g pr. dag.

Højt saltindtag er over 6 g pr. dag.

Anbefalede saltindtag for børn fra 2 til 10 år:

Max. 3 til 4 g pr. dag.

Se andre indlæg

Livet med Sonde

På ferie med blendet sondemad

Vil du fortælle om dig selv? Jeg hedder Marie-Louise er 44 år. Jeg bor på Vesterbro i København sammen med min kæreste Hans og vores to børn Iris og Bertel. …

Læs mere
Presse

Sondemad på dagsordenen

For et par måneder siden spurgte Samvirke, om vi ville fortælle noget om sondemad og Bellyfood. Kort, skulle det være. En svær opgave for en sondemadsentusiast, men ikke desto mindre …

Læs mere
Værd at vide

Hvordan man starter op med at blende sondemad (Del 1 af 2)

Indlægget er lavet til dem, der gerne vil starte med at blende mad, men også til sundhedsfaglige som savner viden på området. Indlægget er første del ud af to. God …

Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du have besked, når Bellyfood lancerer sine måltider, og modtage løbende opdateringer ca. hver anden måned?