Opskrift

Koldskål med jordbær

Blendeopskrift på koldskål  med jordbær. Giver en portion på 500 g.

Ønsker hele familien denne klassiske sommerdessert, kan opskriften sagtens ganges op. Skal det være klassisk jordbærkoldskål til resten af familien, kan man undlade at blende kammerjunker med og tilsætte lidt sukker.

Vores opskrifter er til inspiration. Der er forskel fra person til person på, hvad der er et godt sondemåltid. Måltidet skal måske være mere eller mindre fiber-, fedt- eller proteinholdigt, alt efter hvem der skal have det.

Nogle har også individuelle præferencer og foretrækker måske et måltid, der er så tæt på resten af familiens måltider som muligt. Eller et måltid, hvor der er skarpere fokus på udvalgte (og fravalgte) ingredienser og næringsindhold.

Håber vores opskrifter kan inspirere. Vi anbefaler, at du har en diætist med på sidelinjen som sparringspartner.

Du skal bruge

177 g Tykmælk

177 g Kærnemælk

2 g Vaniljesukker

54 g æg

40 g Jordbær

51 g Kammerjunker


Måltidet giver pr. 100 g:

100 kcal/420 kJ

4 g fedt/11 g kulhydrat/4 g protein. 

Fordeling i Energiprocent er: 38 E % fedt, 45 E % kulhydrat, 17 E % protein.


Fremgangsmåde

  • Skyl jordbær godt. Frosne udenlandske bær skal have et minuts opkog
  • Pisk æg med gaffel og vej af (Svarer til 1 stort æg)
  • Hæld alle ingredienserne sammen og blend
  • Si måltidet før brug
  • Lav små bank med beholderen i bordet, for at fjerne luftbobler
  • Husk den gode køkkenhygiejne (se her)

Vores opskrifter er til inspiration. Der er forskel fra person til person på, hvad der er et godt sondemåltid. Måltidet skal måske være mere eller mindre fiber-, fedt- eller proteinholdigt, alt efter hvem der skal have det.

Nogle har også individuelle præferencer og foretrækker måske et måltid, der er så tæt på resten af familiens måltider som muligt. Eller et måltid, hvor der er skarpere fokus på udvalgte (og fravalgte) ingredienser og næringsindhold.

Håber vores opskrifter kan inspirere. Vi anbefaler, at du har en diætist med på sidelinjen som sparringspartner.

Se andre indlæg

Værd at vide

Bone broth, collagen og fond

Bone broth betyder bensuppe, oftest oversat til fond. Når man langtidskoger grise-, okse-, kyllinge- eller fiske skind, ben og brusk, trækker man alt det gode ud af knogler og marv, ...
Læs mere
Udstyr

Freearm – En ekstra hånd

FreeArm er en “ekstra arm”, der kan hjælpe med at holde diverse udstyr. Bl.a. sondemad og sprøjter. Klemmen, der sidder på FreeArm fastgøres tæt til afrundede stænger, som f.eks. på ...
Læs mere
Opskrift

Sansesjov i juletiden

Der er masser af gode muligheder for at dufte, røre, se og måske smage spændende krydderier og madvarer i juletiden. Vi har samlet et par simple og velkendte aktiviteter med ...
Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du have besked, når Bellyfood lancerer sine måltider, og modtage løbende opdateringer ca. hver anden måned?