Opskrift

Koldskål med jordbær

Blendeopskrift på koldskål  med jordbær. Giver en portion på 500 g.

Ønsker hele familien denne klassiske sommerdessert, kan opskriften sagtens ganges op. Skal det være klassisk jordbærkoldskål til resten af familien, kan man undlade at blende kammerjunker med og tilsætte lidt sukker.

Vores opskrifter er til inspiration. Der er forskel fra person til person på, hvad der er et godt sondemåltid. Måltidet skal måske være mere eller mindre fiber-, fedt- eller proteinholdigt, alt efter hvem der skal have det.

Nogle har også individuelle præferencer og foretrækker måske et måltid, der er så tæt på resten af familiens måltider som muligt. Eller et måltid, hvor der er skarpere fokus på udvalgte (og fravalgte) ingredienser og næringsindhold.

Håber vores opskrifter kan inspirere. Vi anbefaler, at du har en diætist med på sidelinjen som sparringspartner.

Du skal bruge

177 g Tykmælk

177 g Kærnemælk

2 g Vaniljesukker

54 g æg

40 g Jordbær

51 g Kammerjunker


Måltidet giver pr. 100 g:

100 kcal/420 kJ

4 g fedt/11 g kulhydrat/4 g protein. 

Fordeling i Energiprocent er: 38 E % fedt, 45 E % kulhydrat, 17 E % protein.


Fremgangsmåde

  • Skyl jordbær godt. Frosne udenlandske bær skal have et minuts opkog
  • Pisk æg med gaffel og vej af (Svarer til 1 stort æg)
  • Hæld alle ingredienserne sammen og blend
  • Si måltidet før brug
  • Lav små bank med beholderen i bordet, for at fjerne luftbobler
  • Husk den gode køkkenhygiejne (se her)

Vores opskrifter er til inspiration. Der er forskel fra person til person på, hvad der er et godt sondemåltid. Måltidet skal måske være mere eller mindre fiber-, fedt- eller proteinholdigt, alt efter hvem der skal have det.

Nogle har også individuelle præferencer og foretrækker måske et måltid, der er så tæt på resten af familiens måltider som muligt. Eller et måltid, hvor der er skarpere fokus på udvalgte (og fravalgte) ingredienser og næringsindhold.

Håber vores opskrifter kan inspirere. Vi anbefaler, at du har en diætist med på sidelinjen som sparringspartner.

Se andre indlæg

Presse

Otto og Line i Jydske Vestkysten

I August 2022 var vi så heldige at få besøg af Henrik fra Jydske Vestkysten i Kolding. Henrik interviewede Line om, hvordan Bellyfood er blevet til og fik et indblik …

Læs mere
Livet med Sonde

Beslutning om af få en mavesonde

Hvem er Pernille? Jeg hedder Pernille og er 42 år. Jeg er mor til Dagmar på 12 år som er multihandicappet. Dagmar har en, formentlig genetisk, ukendt, hjernesygdom. Jeg er …

Læs mere
Livet med Sonde

Lille indblik i Lisas Liv med egen butik og sonde

Vil du fortælle om dig selv og hvorfor du har sonde? Jeg hedder Lisa, er 46 år og bor i Horsens i et bofællesskab sammen med min mand, Klaus. Til …

Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du have besked, når Bellyfood lancerer sine måltider, og modtage løbende opdateringer ca. hver anden måned?