Opskrift

Hjemmelavet Kyllingefond

Hvis du vil vide mere om, hvilke sundhedsfordele fond har, så læs blogpostet om Bone broth, collagen og fond i vores -Viden om blogposts på bellyfood.dk.

Fonden kan bruges til bl.a. supper, sovser og sondemadsblends. Vi deler nogle opskrifter med kyllingefond i de kommende måneder.

Har du mod på at lave din fond selv, er her et forslag til en fremgangsmåde. Grøntsagerne bidrager med smag og vitaminer. Nogle vitaminer bliver dog udkogt ved lang kogetid, så overvej at gemme dem til sidste times kogning. Velbekomme!

INGREDIENSER

1 kyllingeskrog og kyllingeben uden kød

1 lille løg, skrællet og skåret i kvarte

1 mellemstor gulerod, skåret i store stykker

2 stilke selleri, skåret i store bidder

2 fed hvidløg, skrællet og smadret

2 cm ingefær

1 laurbærblad

3-5 peberkorn

1 spsk. æblecidereddike


Fremgangsmåde

  • Læg alle ingredienser i en stor gryde.
  • Tilsæt vand til det dækker ingredienserne.
  • Kog op og tag skummet, der stiger til toppen, fra. Nemmest med en stor hulske.
  • Reducer til lav varme og lad det simre, tildækket, i 4-24 timer. Jo længere kogetid, jo flere proteiner trækker du ud i suppen.
  • Tilsæt yderligere vand, hvis det er nødvendigt, for at holde ingredienser dækket.
  • Efter valgte simretid fjernes det fra varmen og afkøler lidt, inden du sier det.
  • Det kan opbevares f.eks. i krukker med låg i køleskabet i op til 5 dage (fjern lag af hærdet fedt før brug).

Se andre indlæg

Opskrift

Professorens energigrød

Opskriften her er en justeret udgave af professorens energigrød fra bogen Magtfulde mikrober. Læs mere om fordelene og baggrunden for denne opskrift her. En grød, der er fyldt af præbiotiske råvarer og ...
Læs mere
Presse

Artikel i Diætisten om hjemmeblendet sondemad

Fagbladet Diætisten har i februar 2023 udgivet en artikel skrevet af Pia Overgaard Bjørn. Artiklen omhandler den stigende interesse for hjemmeblendet sondemad. Det er ikke uden grund, fordi der er rigtigt ...
Læs mere
Værd at vide

Hvordan man starter op med at blende sondemad (Del 2 af 2)

Indlægget er lavet til dem, der gerne vil starte med at blende mad, men også til sundhedsfaglige som savner viden på området. Indlægget er anden del ud af to. God ...
Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du have besked, når Bellyfood lancerer sine måltider, og modtage løbende opdateringer ca. hver anden måned?