Opskrift

Koldskål med jordbær

Blendeopskrift på koldskål  med jordbær. Giver en portion på 500 g.

Ønsker hele familien denne klassiske sommerdessert, kan opskriften sagtens ganges op. Skal det være klassisk jordbærkoldskål til resten af familien, kan man undlade at blende kammerjunker med og tilsætte lidt sukker.

Vores opskrifter er til inspiration. Der er forskel fra person til person på, hvad der er et godt sondemåltid. Måltidet skal måske være mere eller mindre fiber-, fedt- eller proteinholdigt, alt efter hvem der skal have det.

Nogle har også individuelle præferencer og foretrækker måske et måltid, der er så tæt på resten af familiens måltider som muligt. Eller et måltid, hvor der er skarpere fokus på udvalgte (og fravalgte) ingredienser og næringsindhold.

Håber vores opskrifter kan inspirere. Vi anbefaler, at du har en diætist med på sidelinjen som sparringspartner.

Du skal bruge

177 g Tykmælk

177 g Kærnemælk

2 g Vaniljesukker

54 g æg

40 g Jordbær

51 g Kammerjunker


Måltidet giver pr. 100 g:

100 kcal/420 kJ

4 g fedt/11 g kulhydrat/4 g protein. 

Fordeling i Energiprocent er: 38 E % fedt, 45 E % kulhydrat, 17 E % protein.


Fremgangsmåde

  • Skyl jordbær godt. Frosne udenlandske bær skal have et minuts opkog
  • Pisk æg med gaffel og vej af (Svarer til 1 stort æg)
  • Hæld alle ingredienserne sammen og blend
  • Si måltidet før brug
  • Lav små bank med beholderen i bordet, for at fjerne luftbobler
  • Husk den gode køkkenhygiejne (se her)

Vores opskrifter er til inspiration. Der er forskel fra person til person på, hvad der er et godt sondemåltid. Måltidet skal måske være mere eller mindre fiber-, fedt- eller proteinholdigt, alt efter hvem der skal have det.

Nogle har også individuelle præferencer og foretrækker måske et måltid, der er så tæt på resten af familiens måltider som muligt. Eller et måltid, hvor der er skarpere fokus på udvalgte (og fravalgte) ingredienser og næringsindhold.

Håber vores opskrifter kan inspirere. Vi anbefaler, at du har en diætist med på sidelinjen som sparringspartner.

Se andre indlæg

Opskrift

Rugbrødsblend med torskerogn

Hvilken væske skal man blende med? Hvilken væske er bedst at blende med, afhænger af hvad målet er og selvfølgelig hvad man tåler. Her er et eksempel på den store ...
Læs mere
Presse

Food & Bio Cluster: De første i Europa: Bellyfood lancerer sondemad af naturlige råvarer

Foreningen Food & Bio Cluster har udgivet en artikel om lanceringen af sondemåltiderne fra Bellyfood. Artiklen kan læses HER. 
Læs mere
Presse

Bellyfood kåret som årets Rising Star

I September 2022 deltog Bellyfood på fødevaredagen i Agro Food Park i Århus. Dagen bestod af relevante indlæg og i pauserne kunne de deltagene besøge iværksætternes stande og stemme på ...
Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du have besked, når Bellyfood lancerer sine måltider, og modtage løbende opdateringer ca. hver anden måned?