Værd at vide

Hvorfor tilsætte salt til blendemad?

De fleste ved, at for meget salt ikke er sundt. Som med så meget andet, gælder Alt med måde også salt. Det kan også give gener at få for lidt salt og derfor anbefaler vi at tilsætte lidt salt til blendeopskrifterne, med mindre, der bruges råvarer, der indeholder salt.

Man hører ikke om, at for lidt salt kan være et problem, fordi 9 ud af 10 danskere får mere salt end de officielle anbefalinger, som lyder på maksimum 5-6 gram salt dagligt. De største kilder til salt er fra færdigretter, forarbejdede fødevarer som kødpålæg, pølser, ost og brød. Disse fødevarer anbefales ofte ikke i blendemåltider og derfor er saltindholdet for det meste lavt.

Saltmangel kan skyldes:

  • Man indtager for lidt salt
  • Man får for meget vand
  • Medicin (vanddrivende, antidepressiv, smertestillende, epilepsimedicin)
  • Længerevarende opkast eller diarré
  • Højt blodsukker

Symptomer på, at man får for lidt salt:

  • Kvalme, opkast
  • Hovedpine
  • Forvirring
  • Koncentrationsbesvær
  • Sløvhed
  • Kramper (I svære tilfælde)

OBS: Symptomerne kan også skyldes mange andre ting, så tal med din læge, hvis du tror det kunne skyldes saltmangel. Saltmangel vil kunne ses i en blodprøve. Man kan også være symptomfri, selv om man får for lidt salt.

Anbefalede saltindtag for voksne:

Vi skal have mindst 1, 5 g pr. dag.

Lavt saltindtag er under 3 g pr. dag.

Højt saltindtag er over 6 g pr. dag.

Anbefalede saltindtag for børn fra 2 til 10 år:

Max. 3 til 4 g pr. dag.

Se andre indlæg

Opskrift

Juleand med rødkålssalat

Blendeopskrift på juleand m. kartofler, sauce og rødkålssalat. Giver en portion på ca. 520 g. Efter manges ønsker har vi lavet en opskrift på juleand med alle de klassiske ingredienser, der ...
Læs mere
Opskrift

Sansesjov i juletiden

Der er masser af gode muligheder for at dufte, røre, se og måske smage spændende krydderier og madvarer i juletiden. Vi har samlet et par simple og velkendte aktiviteter med ...
Læs mere
Presse

Otto og Line i Jydske Vestkysten

I August 2022 var vi så heldige at få besøg af Henrik fra Jydske Vestkysten i Kolding. Henrik interviewede Line om, hvordan Bellyfood er blevet til og fik et indblik ...
Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du have besked, når Bellyfood lancerer sine måltider, og modtage løbende opdateringer ca. hver anden måned?